PLENKOVIĆ: “Građani sada trebaju vidjeti razliku između prednosti predsjednice i propusta Milanovića”

Dan nakon prvog kruga predsjedničkih izbora u kojem je HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović ostala iza Zorana Milanovića, sastalo se vodstvo HDZ-a.

Predsjednik stranke Andrej Plenković nakon sastanka je izjavio kako je zadovoljan ulaskom Kolinde Grabar-Kitarović u drugi krug predsjedničkih izbora. “Mi ćemo joj dati potporu od strane svih aktera i svih razina koje sudjeluju u ovoj kampanji”, rekao je Plenković.

Naglasio je da je u drugom krugu dobro da građani vide što je aktualna predsjednica učinila u proteklih pet godina. “To je predsjednica koja je pridonijela međunarodnom ugledu Hrvatske, radila je na regionalnom razvoju, decentralizaciji, na inicijativama za demografsku revitalizaciju, pridonijela je jačanju sigurnosnog sustava u svakom pogledu i vodila računa o nacionalnim interesima, domovinskoj sigurnosti… i smatram da je dobro da birači ne zaborave da je protukandidat s lijeve strane imao prigodu napraviti dok je bio premijer, a nije napravio i zbog toga nije dobio povjerenje u konačnici i to dvaput”, objasnio je Plenković.

Dodao je kako građani u sljedeća dva tjedna trebaju vidjeti razliku između prednosti predsjednice i propusta Milanovića. Plenković je kazao da je Grabar-Kitarović predsjednica svih građana, dok Milanović to glumi tek od sinoć.

“Vjerujem u razboritost i mudrost hrvatskih birača. Ona ima postignuća i spremna je sljedećih pet godina raditi u hrvatskom interesu”, poručio je Plenković. Za protukandidata Milanovića je rekao da je nevjerodostojan jer je zagovarao da se predsjednik više ne bira izravno.

Komentiraj