PLENKOVIĆ: “Grabar-Kitarović postala je hrvatski brend na globalnoj razini!”

Aktualna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je predstavila svoj program s kojim kreće u utrku za drugi mandat na Pantovčaku.

Uvodni govor održao je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković. “Pobjedom ćemo osigurati kontinuitet politike koja se temelji na vrijednostima državotvorstva, domoljublja, narodnjašta i demokršćanstva. To je istinska politika desnog centra koja se temelji na politici dr. Franje Tuđmana”, kazao je na početku.

“Kao stranka koja je preuzela odgovornost za Hrvatsku želimo s predsjednicom raditi za bolju Hrvatsku, puno bolju od onih koji su prije nas smatrali da je navodno normalno, normalno je za njih bilo srušiti kreditni rejting, normalno je za njih bilo zadužiti hrvatske građane za 70 milijardi kuna što je skuplje od svih izgrađenih autocesta u Hrvatskoj, normalno je za njih bilo izgubiti 40.000 radnih mjesta, zalediti plaće i mirovine, normalno je za njih bilo ne koristiti EU fondove, donijeti Lex Perković i posvađati Hrvatsku s Europom…. Takvo smo stanje zatekli i to smo zajedničkim radom promijenili”, nastavio je.

Poručio je da se u Hrvatskoj danas raste na zdravim temeljima. “Smanjujemo poreze i javni dug, ostvarujemo proračunski višak”, rekao je i i nastavio s pohvalama na račun Vlade. “Zahvaljujući zajedničkom angažmanu predsjdnice i Vlade položaj Hrvatske u svijetu je snažniji i respektabilniji nego ikada prije. HDZ je najsnažnija politička snaga 30 godina. Pobjedom naše predsjednice nastavit ćemo provoditi politiku u interesu hrvatske države, hrvatskog naroda i svih naših sugrađana”, rekao je.

“Predsjednica je dala izniman doprinos u svim aspektima zaštite nacionalnih interesa i inicijativama za demografsku obnovu zemlje. Svi cijene njezin rad u promicanju gospodarskih interesa i promicanju Hrvatske u svijetu. Nema dvojbe da će bilo tko bolje predstavljati Hrvatsku od Kolinde Grabar-Kitarović koja je postala hrvatski brend na globalnoj razini. Zajedno čemo nastaviti raditi za mlade koji su budućnost hrvatskog naroda i domovine”, kazao je Plenković.

“Zajedno ćemo draga predsjednice jačati sustav domovinske sigurnosti, vojsku, policiju i jačati sigurnost hrvatskih granica”, rekao je i dodao da će štititi diginitet Domovinskog rata, da će zajedno braniti interese hrvatskog naroda u BiH na čemu isto neumorno radi i aktualna predsjednica. Draga Kolinda, u prvom mandatu si pokazala da u ključnim izazovima zastupaš i štitiš hrvatske nacionalne interese. U novom programu prepoznaješ izazove koji su pred nama i predlažeš inicijative koje su i u interesu hrvatskog naroda i boljitka Hrvatske. Stoga vas dragi prijatelji pozivam da zajedno damo snažnu podršku Kolindi Grabar Kitarović jer je najbolji izbor za Hrvatsku, jer utjelovljuje optimizam, radišnost i izvrsnost, a isto to želi za Hrvatsku i svakog našeg čovjeka stoga je podržimo dragi prijatelji”, pozvao je Plenković.

“Za koji tjedan izađimo na izbore do nove pobjede za našu sadašnju i buduću predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović”, zaključio je premijer.

Komentiraj