PLENKOVIĆ: “Gospodin Škoro proklizava na suhom, neki njegovu izjavu mogu doživjeti kao prijetnju”

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u subotu je u Zagrebu predstavio kandidate za 1. izbornu jedinicu, program stranke za predstojeće parlamentarne izbore, kao i videospot.

HDZ-ov slogan ‘Sigurna Hrvatska’, kaže, najbolje zrcali ono što su učinili u protekle četiri godine i ono što žele za sugrađane u sljedeće četiri godine.

Pohvalio se kako su smanjili nezaposlenost, povećali zaposlenost, podigli prosječnu plaću, minimalnu plaću, mirovine, smanjili javni dug. “U ovoj COVID krizi osigurali smo dvije temeljne odrednice. Sačuvali smo zdravlje naših građana i osigurali ekonomsku i financijsku stabilnost naših radnika poslodavaca i ljudi u privatnom sektoru. Nitko nikad nije tako stao iza privatnog sektora”, rekao je Plenković.

Kaže da se nada da će dobizi povjerenje građana kako bu se ‘i dalje borili svojim znanjem i stručnošću za sve građđane’.

Najavio je i nova porezna rasterećenja, ali još neke mjere. “Dat ćemo još 10 milijardi kuna za samozapošljavanje, želimo osigurati 100.000 radnih mjesta”, dodao je.

Istaknuo je i kako Hrvatsku u idućim godinama čeka 7 milijardi eura u novom europskom proračunu te još 10 milijardi u planu za gospodarski oporavak.

Rekao je da u 1. izbornoj jedinici očekuje bolje rezultate nego prije četiri godine. Komentirao je i najnoviji izjavu Miroslava Škore koji poručio onima koji dižu srednji prst, da će po prstima i dobiti.

“Gospodin Škoro proklizava na suhom. Očito da proklizava svaki dan. Neki njegovu izjavu mogu doživjeti kao prijetnju. Ja je osobno nisam doživio kao prijetnju”, rekao je Plenković.

O novom povećanju broja zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj, rekao je da prate situaciju još od 8. siječnja, da su dobro reagirali.

“Osigurali smo vrlo nisko intenzitet. Rezultati su očiti. Vidimo da u zemljama u okruženju raste broj. Intenzivno pratimo. Kontrolirat ćemo stvari na granicama. Apeliram na sve da budemo odgovorni”, rekao je.

Pogledajte i spot HDZ-a koji je danas predstavljen.

Komentiraj