PLENKOVIĆ “Držimo konzistentnu liniju i te konzistentne linije trebaju se držati i naši zastupnici”

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, javlja N1.

“Održali smo sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća i raspravili niz aktualnih tema, osobito aktivnosti koje su bile u Hrvatskom Saboru.

Jednoglasna je potpora za rebalans proračuna, proračun za 2020., zakon o blagdanima, paket kaznenog zakonodavstva i poreznih reformi.

Ivan Anušić izvijestio je o daljnim pripremama za kandidaturu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Stranka je danas u jednoj vrlo otvorenoj raspravi pokazala jedinstvo i potporu smjeru Vlade”, istaknuo je u izjavi za medije nakon sastanaka u središnjici stranke predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Kada je riječ o povučenom prijedlogu amandmana vezano za Dan antifašističke borbe Plenković misli kako je najvažnije istaknuti da postoje određena načela i vrijednosti koje su temelj djelovanja HDZ-a, “ponekad je dobro na njih podsjetiti jasnim porukama kao onoj od jučer.

Antifašizam nije isto što i zločini koji su se događali za vrijeme komunizma, te dvije stvari treba razlikovati”, rekao je i ponovio da je taj praznik uvrstio predsjednik Franjo Tuđman.

“Stranka je vrlo jasna, cijeli ovaj zakon je bio predstavljen na našem zadnjem sastanku prije javnog savjetovanja i tada je bila rasprava i jedinstvena potpora. Stalno držimo konzistentnu liniju i te konzistentne linije trebaju se držati i naši saborski zastupnici”, rekao je i pojasnio kako je Milijan Brkić danas rekao da u trom trenutku nije bio na sjednici saborskog odbora za veterane, a Josip Đakić, nakon što je još jednom razmotrio stvari povukao prijedlog.

Kaže da je razina stranačke demokracije na nivou i kako mu govore da do sada gotovo nikada nije bilo ovako otvorenih demokratskih rasprava na razini HDZ-a.

Ponovio je da je postavljanje spomen ploče generalu JNA Mladenu Bratiću neprihvatljivo. “Postoje određena pitanja koja trebamo riješavati i koja će u odnosma između Srbije i Hrvatske izazivati tenzije. Smatramo da je ovaj potez loš i neprimjeren”, rekao je i odgovorio da na sastanku HDz-a nije bilo rasprave da se Aleksandru Vučiću uskrati dobrodošlica na Kongres EPP-a u Zagrebu.

Komentiraj