Plenković: “Dogovoreno 20 milijuna kuna za Sisak i Petrinju, sredstva idu već sutra”

Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u utorak je održan sastanak Međuresorne radne skupine za praćenje provedbe financijskog doprinosa iz Fonda solidarnosti Europske unije namijenjenih za financiranje obnove Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

“U dogovoru s Ministarstvom financija dogovoreno je 20 milijuna kuna za štetu od potresa na sisačkom i petrinjskom području”, rekao je Plenković novinarima nakon sastanka.

Dodao je da će pronaći sredstva kako bi već sutra bila na raspolaganju. “Ovo je interventna mjera, da pomognemo odmah”, rekao je Plenković.

Za Sisak i Petrinju naći će se slično rješenje po uzoru na Zagreb, objasnio je premijer. “Nažalost, imamo već puno iskustva”, rekao je.

Govoreći o Pavlu Kaliniću i njegovim kritikama, Plenković je rekao: “Nije prvi put da gledamo njegove eskapade. Treba vidjeti tko u kojoj mjeri govori što”, rekao je.

O mjerama, kaže da su neskloni strategiji semafora. “To je ta priča o semaforima, mi smo bili neskloni toj logici, ona sputava našu strategiju. Oni koji su se vodili semaforima ostali su dugo zatvoreni”, rekao je Plenković i dodao: “Možete gledati iz dva kuta, prvo je epidemiološka struka. To se svodi na karantenu. Što manje kontakata”.

Istaknuo je da se sve sastoji u balansiranju. “Postoji jedan veliki zamor. Ali Covid je tu, moramo se boriti. Ovo vrijeme mjera je teško, nije ni nama drago, moramo se malo strpiti i ako budemo uspješni, da se vratimo normalnom životu”, kaže.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]