EPA/CYRIL ZINGARO

PLENKOVIĆ “Detaljno ću čelnicima EU objasniti situaciju u BiH”

Hrvtaski premijer Andrej Plenković u četvrtak je, uoči summita Europskog vijeća, novinarima rekao kako će čelnike EU upoznati sa situacijom koja je nastala nakon izbora u BiH.

“Na EPP-u sam sam detaljno objasnio situaciju nakon općih izbora u BiH, a sada ću to napraviti i ovdje. Mnogim šefovima država ta tema nije u fokusu. U redu je da čelnici EU vode računa o tome što se događa u susjedstvu EU”, rekao je Plenković, kako prenosi N1.

Jučer se na Eurposkom vijeću vodila rasprava o brexitu. “Čvrsti smo u jedinstvenom pristupu svih 27 članica prema brexitu”, kazao je Plenković i dodao da se ovih nekoliko mjeseci treba iskoristiti kako bi se napravio uređeni brexit.

Kazao je kako kako nema šanse da rok za brexit bude produljen, već da se samo mogu postaviti tranzicijski periodi oko nekih pitanja. “Ponuda koja je na stolu od EU je jako dobra za Veliku Britaniju. Ona je vrlo velikodušna”, kazao je Plenković.

Premijer je komentirao i potpise građanskih inicijativa Istina o Istanbulskoj i Narod odlučuje. “Potpisi za referendume su detaljno pregledani, a predstavnici incijativa i drugi zainteresirani, pa i mediji, će moći pregledati nevažeće potpise pa će svatko moći vidjeti što je istina, a što možda nije istina”, zaključio je.

Komentiraj