PLENKOVIĆ: “Desni birači, ne rasipajte glasove”

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković pozvao je desne birače da ne “rasipaju glasove” na Domovinski pokret, jer je “svaki glas njima u načelu glas ljevici”.

“Očekujem da nitko na desnom političkom spektru više ne rasipa glasove, da ih ne baca uzalud, da ne budu u konačnici u zabludi dajući glas nekome tko će fragmentirati ključnu scenu na desnom političkom spektru”, kazao je Plenković tijekom obilaska dubrovačko-splitske izborne jedinice, prenio je N1.

“Svaki glas njima je u načelu glas ljevici. Ta vježba se već pokazala. Ogromna je razlika između HDZ-a i drugih opcija na desnom političkom spektru. Oni licitiraju kao da su dobili te mandate. Ja pozivam sve birače, osobito one od centra desno, da ne ponavljaju pogreške i da daju povjerenje onima koji su se dokazali, a ne onima koji nemaju rješenja.”

“”Ovo nije vrijeme za eksperimente, za šarlatane, za one koji ne razumiju u kakvom se trenutku nalaze Hrvatska, Europa i svijet”,dodao je Plenković.

Napao je konkurenticu HDZ-a u toj izbornoj jedinici Ružu Tomašić. Nazvao ju je “”zezalicom”, “budući da je ona zastupnica u Europskom parlamentu i koliko ja znam, nema nikakvu želju da se vrati u Hrvatski sabor”. “Uostalom”, poentirao je, “evo kažu kolegice i kolege da je nisu ni vidjeli u kampanji.” O Mostu je, kaže, sve rekao: “”Onaj tko njih zaista pozna teško bi s njima više u bilo kakve oblike suradnje”.

Komentiraj