PLENKOVIĆ: “Desne stranke koristile izbore da me sruše u HDZ-u”

plenković

Kolinda Grabar-Kitarović pobjeđuje zajedništvom birača centra, desnog centra i desnice, poručio je Andrej Plenković u intervjuu za Jutarnji list. Predsjednica je, dodaje, u svom petogodišnjem mandatu ‘ostvarila značajna postignuća za Hrvatsku, osobito za jači međunarodni položaj i ugled naše zemlje’.

“Pokretala je inicijative za demografsku revitalizaciju, vodila brigu o najugroženijima, o blokiranima, o onima koji su na rubu siromaštva… U ovom trenutku najvažnije je da većina birača prepozna njezina postignuća, ali isto tako i program za sljedećih pet godina koji je prezentirala, za razliku od protukandidata ljevice koji se hvali time da nema programa”, ocjenjuje Plenković koji je uvjeren da ljudi nisu zaboravili loše rezultate Milanovićeve Vlade.

U intervjuu se osvrnuo i na to kako su desne stranke koristile predsjedničke izbore kako bi ga pokušale srušiti s pozicije HDZ-a, a što je ‘bilo očito u porukama koje su slane’, te je najavio novi zakon o radu nedjeljom.

‘Pronašli smo rješenje koje će radnicima osigurati da imaju prigodu provesti nedjelju u miru s obitelji i svojim najbližima, ali i da se ostavi mogućnost nekoliko radnih nedjelja tijekom godine, kao i da se poslodavcima pruži prilika da i oni utječu na to koja će nedjelja biti radna, a koja neradna. Ujedno, želimo osigurati da radnici za rad nedjeljom budu adekvatno plaćeni’, rekao je Plenković za Jutarnji.

Komentiraj