KAKO JE PREMIJER u najvećoj aferi svog političkog mandata s nekolicinom svojih ministara dao političko pokriće ključnoj aferi iz zone trgovine političkim utjecajem koja je stasala pod skutima Martine Dalić

Hrvatska javnost mogla je u ponedjeljak, 29. listopada, svjedočiti jednom od ponajvećih političkih skandala u modernoj Hrvatskoj, svakako najvećem u političkoj eri aktualnog premijera Andreja Plenkovića. Hrvatski premijer osobno, uz veći broj ministara iz svoje vlade, dao je ultimativno političko pokriće aferi Hotmail, prvorazrednom skandalu iz zone trgovine političkim utjecajem i političke korupcije. On je to učinio tako što se s brojnim svojim ministrima pojavio na predstavljanju knjige “Agrokor: slom ortačkog kapitalizma”.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKONacional
Podijeli objavu
Prethodni članakMinistar Kujundžić novinare ispitivao Božje zapovijedi
Sljedeći članakKUP Prošli Lokomotiva i Inter
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.