Hrvatski premijer Andrej Plenković, ministrica gospodarstva Martina Dalić i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sastat će se danas u 09:30 sati u Banskim dvorima s dobavljačima koncerna Agrokor.

Nakon sastanka premijer Plenković održat će konferenciju za medije.

Podsjetimo, Agrokor je u nedjelju navečer službeno potvrdio da je potpisan standstill ugovor s kreditorima tog koncerna Do Agrokorovog potpisivanja standstill ugovora došlo je nakon sastanaka najvećih dobavljača Agrokora tijekom vikenda, kao i banaka vjerovnika, koji su radile na “finalnom usuglašavanju tehničkih detalja standstill ugovora”.

Standstill aranžman, odnosno moratorij na postojeće bankarske obveze Agrokora stupio je na snagu u petak, a u slijedećim danima doći će i do ubrizgavanja dodatnih sredstava u koncern, njegova aktivnog restrukturiranja, što znači i promjenu menadžmenta, bilo najavljeno je u petak nakon sastanka banaka i dobavljača Agrokora.

Da su usuglašeni ključni elementi standstill ugovora ranije u petak priopćili su iz Erste&Steiermärkische Bank u ime koordinacijskog odbora financijskih vjerovnika Agrokora, u kojem je, uz Erste banku, još pet banaka – Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, Sberbank, VTB Bank (Austria), Zagrebačka banka.

Komentiraj