PLENKOVIĆ: “Da smo znali za Barišića, ne bismo ga stavili na listu”

“Policija i DORH rade svoj posao neovisno i tajno. Da smo mi to znali, mislite li da bismo stavili Barišića na listu? Pa rekli bismo: ‘Kolega, pauzirajte malo, preskočite ovu utakmicu'”, komentirao je danas rekao je premijer Andrej Plenković “aferu Janaf” i uhićenje HDZ-ovog saborskog zastupnika Dražena Barišića, prenosi RTL.

Plenković inzistira da stranka nije znala za sumnje i moguću korupciju. “Politika ove Vlade, moja osobno i HDZ-a je da su neoivisna tijela neovisna, samostalna u svom radu. Nitko im ne govori što da rade ili ne rade. To ste vidjeli i prije, a vidite i sada. Ne postoji čarobna kutija u koju ja, ili vi da ste na mom mjestu, pogledate i vidite što se radi. Ovo je najbolji dokaz aktivne politike koja ima nultu toleranciju na korupciju. Nemate drugih načina. A ovakvi će slučajevi djelovati preventivno”, rekao je Plenković novinarima.

Kazao je da je korupcija fenomen koji se pojavljuje svugdje i da se pojavljuje na individualnoj razini. Očekuje, ukoliko se u pravnom procesu dokaže da je netko kriv, da ta osoba i odgovara. Potpora HDZ-u je, kaže Plenković, jasna i dobivena na izborima, a većina i Vlada su stabilne.

Komentirao je i navode o curenju informacija iz istraga. “Ključno je identificirati otkud izlaze informacije. Tri su mogućnosti: policija, DORH i sud”, kazao je Plenković.

Komentiraj