PLENKOVIĆ: ‘Čuli smo 7 jamstava Mosta, neka od njih su provediva, neka zahtijevaju razgovore’

Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, nakon sjednice Nacionalnog vijeća obratio se novinarima.

‘Možemo biti zadovoljni brojem mandata koje smo osvojili. Formirali smo radnu skupinu koja će razgovarati s drugim strankama i vjerujem da ćemo formirati stabilnu Vladu’, kazao je Plenković.

Predsjednik HDZ-a osvrnuo se i na zahtjeve Most-a

“Ono što je najvažnije, HDZ je uvjerljivi pobjednik izbora i u pregovore nastupamo s te pozicije. Čuli smo 7 jamstava Mosta, neka od njih su provediva, neka zahtijevaju razgovore”, rekao je Plenković te dodao kako želi izbjeći situaciju kakva se dogodila nakon prošlih izbora, kad su uslijedili dugotrajni pregovori.

Kako piše N1, Plenković je otvoren za razgovore i s Mostom i s drugim strankama koje su prešle prag. Na temu moguće velike koalicije, šef HDZ-a se izjasnio: “Velika koalicija ne dolazi u obzir. Idemo otvoreno, transparentno, s ciljem da oformimo vladu. Spremni smo ispisati novu stranicu suradnje”.

Plenković je rekao da će on voditi pregovarački tim HDZ-a, a da će suradnici biti Gordan Jandroković, Davor Ivo Stier, Ivana Maletić, Zdravko Marić, Goran Marić i Davor Božinović. “Savjetodavno će pomoći i oni koji su imali puno korisne i kvalitetne suradnje”, objasnio je Plenković.  “Što se tiče HDZ-a, mi se držimo europskih i demokratskih standarda”, kazao je Plenković te dodao kako bi predsjednik stranke koja je relativni pobjednik izbora trebao biti premijer., piše N1.

Također je dodao da je otvoren za suradnju sa svim predstavnicima nacionalnih manjina, a tvrdi da nikakav prijedlog HNS-a još nije vidio. “O koherenciji Narodne koalicije još treba vidjeti, a nakon toga ćemo razgovarati”, kazao je Plenković.

 

Komentiraj