Premijer Andrej Plenković čestitao je u ponedjeljak Viktoru Orbanu na pobjedi na parlamentarnim izborima u Mađarskoj, priopćeno je iz Vlade.

“Čestitam Vam na uspjehu na jučerašnjim parlamentarnim izborima i uvjerljivoj većini u parlamentu koja vas vodi prema novom mandatu na dužnosti predsjednika Vlade Mađarske”, stoji u čestitki Orbanu čija je konzervativna nacionalistička stranka Fidesz prema gotovo svim prebrojanim glasačkim listićima osvojila 48,8 posto glasova.

“Povijesne veze Hrvatske i Mađarske danas se odražavaju u našim vrlo bliskim političkim, gospodarskim i kulturnim vezama. Radujem se nastavku suradnje s Vama na poboljšanju i jačanju naših bilateralnih odnosa i konstruktivnom rješavanju ključnih pitanja”, dodaje se u čestitki 54-godišnjem mađarskom čelniku čija je stranka dio političke obitelje Europske pučke stranke kojoj pripada i Plenkovićev HDZ.

Orbanu će to biti treći mandat na čelu Mađarske.

Komentiraj

FOTO:Screenshot/Vlada Twitter
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.