Plenković: “Bude li oporba pokrenula opoziv, branit ću Beroša u Saboru”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u ponedjeljak na sastanku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u Topuskom, u dijelu koji se odnosi na otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Nakon sastanka premijer se obratio medijima.

“Vlada je reformom lokalne samouprave omogućila županiji, gradovima i općinama omogućila više od 150 milijuna kuna prihoda više nego dosad”, kazao je na početku Plenković.

Dodao je da je Sisačko-moslavačka županija bremenita problemima, uzrokovanima potresom koji se dogodio krajem prošle godine.

“Danas je 106. dan djelovanja stožera, koji je aktivno uključen u sanaciju posljedica potresa, a ljudi koji su izgubili svoje domove zbrinuti su”, rekao je ministar branitelja i šef stožera Tomo Medved i dodao da se od ovog tjedna još intenzivnije kreće s uklanjanjem objekata, kao osnovnim preduvjetom za obnovu.

Na pitanje je li se moglo brže, Medved je rekao da čine sve što mogu da proces bude brži i efikasniji. “S višestambenim zgradama moramo biti svjesniji složenosti situacije u prikupljanju suglasnosti za uklanjanje objekata, nego kod obiteljskih kuća. Moramo imati odgovarajuću suglasnost svih suvlasnika u toj stambenoj zgradi”, rekao je.

Upitan o ministru Berošu, Plenković je rekao da će ga braniti bude li oporba pokrenula opoziv ministra u Saboru. “Mi ćemo, naravno, obraniti to, kao i cijela parlamentarna većina, a reforma zdravstva nije nešto što se radi preko noći”, rekao je Plenković.

Novinarima je rekao da su se ‘rugali da korona ne postoji’. “Prije godinu i pol u Esplanadi ste se svi rugali da korona ne postoji, a koronom se bavimo već godinu i pol”, rekao je predsjednik Vlade.

Uskoro opširnije…

Komentiraj