Plenković: “Broj zaraženih i preminulih raste osmi tjedan zaredom”

Premijer Andrej Plenković izjavio je u uvodnom govoru na sjednici Vlade kako je Hrvatska “u utrci između broja zaraženih i procjepljivanja”, jer broj zaraženih i umrlih raste osmi tjedan zaredom.

“Imamo osmi tjedan zaredom situaciju u kojoj nam broj slučajeva raste, nažalost i broj preminulih. U utrci smo između broja zaraženih i procjepljivanja naših sugrađana, a ni hladno vrijeme nije okolnost koja nam ide u prilog. Još jednom apeliram da sve ono što poduzimamo kroz mjere, dodatno osnažnimo vlastitim primjerima i osobnom odgovornošću jer to je najveća solidarnost svima koji su oko nas, izbjegavati veća okupljanja, nošenje maski, izbjegavanje kontakata, provjetravanja prostorija, na taj način ćemo učiniti doprinos zdravstvenoj situaciji i gospodarstvu”, kazao je u uvodnom obraćanju premijer Plenković.

U Hrvatskoj 3099 novih slučajeva, preminula 41 osoba

Dodaje i da je razgovarao s predsjednicom Europske komisije, prenosi rtl.hr. ”Oni intenzivno rade na tome i u dogovoru s državama članicama da se dodatno osigura ubrzanje Pfizerovih doza za drugo tromjesečje”.

Nadalje, premijer je govorio o tzv. Covid dodacima za umirovljenike. ”Siguran sam da će pomoći našim umirovljenicima, zahvaljujem se ministru Aladroviću, Mariću i predsjednici Matice umirovljenika gospođi Fortuni, predsjednici Sindikata umirovljenika gđi Petrović, predsjedniku stranke umirovljenika gospodinu Gabričeviću na dijalogu koji smo vodili proteklih mjeseci gdje smo pronašli prihvatljivo rješenje u pogledu sredstava koja su nam na raspolaganju”, rekao je Plenković.

Komentirao je i predstavljanje Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. ”Po meni je to bio jako dobar trenutak u Saboru. Veliki interes izaziva ta tema, rasprava i dalje traje, očekujem da imamo koristi od povratne informacije saborskih zastupnika kako možemo još u interesu građana poboljšati nacrt dokumenta koji bismo trebali dovršiti u sljedećim tjednima”, kazao je.

Komentiraj