Plenković, Božinović i Petrov na obradi Povjerenstva

Marko Lukunic/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održat će sjednicu na kojoj će odlučiti hoće li pokrenuti postupke protiv premijera Andreja Plenkovića, ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, te čelnika Mosta i potpredsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova, vezano uz njihove aktivnosti prilikom izrade “lex Agrokor”, javlja televizija N1.

Krajem kolovoza, podsjetimo, Povjerenstvo je razmatralo sadržaj prijava zaprimljenih protiv dužnosnika – Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske i Bože Petrova, potpredsjednika Hrvatskoga sabora.

Tada je Povjerenstvo otvorilo i predmet u odnosu na dužnosnika Davora Božinovića, ministra unutarnjih poslova, s obzirom na moguću nepodudarnost podatka dostavljenih Povjerenstvu u predmetu P-188/16 koji se vodio protiv dužnosnika Zdravka Marića i podataka objavljenih u medijima o istim činjenicama.

Na sjednici u petak Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa trebalo bi odlučiti hoće li ili neće pokrenuti postupke u predmetima protiv Plenkovića, Petrova i Božinovića.

Povjerenstvo će odlučiti i je li zagrebački gradonačelnik Milan Bandić utjecao na upravu Zagrebačkog holdinga da zaposli Svetimira Marića, brata ministra državne imovine Gorana Marića

Komentiraj