PLENKOVIĆ “Bilo bi dobro razmisliti na čiji daljinski upravljač radi gospodin Petrov”

Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak je u Splitu komentirao posljednje izjave čelnika Mosta Bože Petrova o odluci o Tomislavu Sauchi.

“Bilo bi dobro razmisliti na čiji daljinski upravljač radi gospodin Petrov. Izjave koje daju on i drugi čelnici oporbe sramotne su i nedostojne. One pokazuju kako nisu svladali elemente političke abecede. Posao DORH-a nema nikakve veze s političkim strankama koje su na vlasti. Ljudi će vidjeti u ovom razdoblju razotkrivanja tko je ozbiljan, a tko neozbiljan”, poručio je Plenković iz Splita, gdje je na Peristilu podržao kandidata za splitskog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu i splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana.

“Vidjet će se i tko zna što su demokratski standardi i oni koji ne znaju se jako jako dugo moraju truditi da dođu do minimalnih standarda da budu dostojni upravljanja zemljom, a to sigurno neće ni na županijskoj, gradskoj ni općinskoj razini”, rekao je Plenković.

Komentirao je i Agrokor, te kazao da je Vlada imala tri opcije. “N činiti ništa, lakonski odmahnuti rukom i reći da je to privatna kompanija, ali to bi izazvalo veliki potres u gospodarskom sustavu. Drugi scenarij bio je nacionalizacija, ali tako bi tvrtku stavili na teret poreznih obveznika. Zato smo izabrali treću opciju, na sofisticiran način pronađeno je rješenje u zakonu. Stvorili smo uvjete iza kojih je stala kompanija, stali su zaposlenici, dobavljači, vjerovnici, kreditori, svi bitni akteri u društvu”, objasnio je.

O velikoj koaliciji, o kojoj se posljednjih dana priča, Plenković kaže kako se radi o spinu. “SDP stalno radi na destabilizaciji vlasti. Velike koalicije nema i neće je biti”, zaključio je.

Komentiraj