PLENKOVIĆ: “Bilo bi bolje da Ostojić pita tko je napravio svastiku na Hajdukovom stadionu”

Premijer Andrej Plenković u Čakovcu je komentirao inicijativu oporbe za pojašnjenjem optužbi na račun Dragana Lozančića koje je tijekom kampanje izrekla predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, piše N1.

“Ne podržavam inicijativu oporbe, sretan sam da je predsjednica dodjelila odličje kardinalu Kuhariću jer su on i Franjo Tuđman imali važne uloge u za nas presudnim devedesetim godinama. Radili su na pomirbi i jedinstvu hrvatskog naroda. Njihov je susret kroz ovo odličje važan, drago mi je da smo uveli taj velered. Loznačića poznajem, bio je na čelu Državne uprave za zaštitu i spašavanje, savjetnik je potpredsjednika Vlade Davora Božinovića, koji mu je daljnji put, na njemu je. Ta tema za mene ne postoji. To je politička igra gospodina Ostojića i SDP-a

Predsjednica Republike i predsjednik Vlade imaju mogućnost suodlučivanja o promjeni čelnih ljudi obavještajnog sustava”, rekao je Plenković i na novinarsko pitanje da se za to trebaju dati neki argumenti, premijer je odgovorio:

“To ne piše nigdje jasno” i ponovio da je ta tema za njega završena te dodao:

“Gospodin Ostojić ima svoju agendu svakog dana o raznim pitanjima i bilo bi bolje da pita tko je napravio svastiku na Hajdukovom stadionu, kada odgovori na to, neka se bavi drugim pitanjima”.

Komentiraj