HINA/ Daniel KASAP

Plenković Bernardića nazvao ‘šefom takozvane oporbe’

Premijer Andrej Plenković u srijedu se obratio novinarima, nakon izlaska iz sabornice, u kojoj je vladao kao. Oporba je, naime, oko 45 minuta lupala pločicama po klupama, a saborska rasprava o državnom proračunu prekidana je zbog prestanka rada saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor.

“Projekcije proračuna su onakve kako priliči ozbiljnoj vlasti. Nažalost, svjedočili smo opstrukciji rada Sabora, ali građani dobro vide tko je ozbiljan, a tko je ovdje da dobije jeftine poene u jednom do sada neviđenom pokušaju da se onemogući normalan rad Sabora. Kršenje poslovnika ovoliko puta nije parlamentarno”, rekao je Plenković.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Saboru je prijedlog proračuna nazvao ‘sličnim premijeru – praznim i napuhanim’, a Plenković je kazao da je proračun realan, i po njegovom sudu odraz svih političkih prioriteta programa Vlade. “Isprazne, neutemeljene, neodgovorne, krajnje niske i banalne komentare šefa tzv. oporbe koju ste vidjeli kako liči danas, ne kanim komentirati i trošiti vrijeme”, zaključio je Plenković.

Komentiraj