Patrik Macek/PIXSELL

PLENKOVIĆ “Bernardić nije vrijedan komentara”

Premijer Andrej Plenković kratko je komentirao uhićenja u Uljaniku. Poručio je da kao predsjednik Vlade ne želi ulaziti u detalje, piše N1.

“Ono što je sigurno da sve aktivnosti, kao što ste vidjeli, rade PNUSKOK i nadležno Državno odvjetništvo. Oni taj posao, kao što vidim, rade više mjeseci, pretpostavljam vrlo temeljito s obzirom na složenost. To je sve što ću reći”, kazao je Plenković.

Na zamolbu novinara da komentira činjenicu da je vijest o uhićenjima prvi objavio ministar policije Davor Božinović, Plenković je odgovorio kako to nije ni vidio.

Šef SDP-a Davor Bernardić danas je prozvao vlast da su se uhićenja dogodila ‘prigodno’ pred sjednicu Vlade na kojoj se treba odlučivati o Uljaniku.

“To je onaj isti gospodin koji proziva DORH da ne radi ništa, nije vrijedan komentara”, bio je Plenkovićev komentar na kritiku iz redova oporbe.

Na pitanje o odluci o Uljaniku, vlast treba odlučiti hoće li se ići u restrukturiranje brodogralilišta ili stečaj, biti donesena ovaj tjedan na Vladi, poručio je: “Obavijestit ćemo vas.”

Govoreći o izborima za europski parlament i povećanju sredstava za kampanju, a što bi je trebalo činiti znatno vidljivijom, Plenković je kazao: “Nije baš ugodno biti u kampanji 45 dana, a da za nju nitko gotovo i ne zna. Ja sam to prošao pa znam, a vi niste.”

Komentiraj