Plenković: “Anušićeve izjave su loše”

Premijer Andrej Plenković suprotstavio se HDZ-ovu osječko-baranskom županu Ivanu Anušiću, koji je u ponedjeljak SDSS optužio za izgred u Borovu te izjavio kako “nije sretan” HDZ-ovom koalicijom sa SDSS-om.

HDZ-ov osječki župan za izgred u Borovu optužio – SDSS

“Anušićeve izjave su loše, nije na njemu da o tome odlučuje. On će pobijediti, ja ga podupirem. Ali, ta njegova izjava ne stoji”, kazao je Plenković novinarima nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Premijer Plenković govorio je novinarima o pandemiji, izborima i izgredu u Borovu, prenosi N1.

“Govorili smo o početku kampanje koja je počela ovog vikenda. Zadovoljni smo podacima da čak u 48 jedinica lokalne samouprave naši kandidati nemaju protukandidate, dakle naši kandidati su već pobijedili”, rekao je Plenković.

Na stranačkom sastanku razgovoralo se o epidemiološkoj situaciji i procjepljivanju građana. “Prošli tjedan, tijekom vikenda i danas došlo je do prekretnice u dostavi cjepiva u Hrvatskoj. Danas su stigle 173 tisuće doza, one su u distribuciji prema županijama”, kazao je Plenković.

Plenković je rekao da su osudili incident u Borovu. “Poduzete su aktivnosti od strane policije. To je nedopustivo i neprimjereno, osuđujemo to ponašanje. Ono što govori Milanović je na tragu onog što govorio o vojsci. Policija nije Plenkovićev ili Pupovčeva, kao što vojska nije Milanovićeva”, rekao je.

“Policija i vojska se ponašaju u skladu sa zakonom”, dodao je. “Bio sam uvjeren da je Milanović maknuo sporni spomenik u Borovu. Kasnije sam saznao da nije. Ministarstvo ima radnu skupinu koja radi na tome”, rekao je.

O izjavi vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave o koaliciji HDZ-a i Pupovca kaže kako je Miroslav Škoro izmišljen uoči predsjedničkih izbora kako bi doveo Milanovića na vlast.

“Penava je svim svojim snagama pomogao da Kolinda Grabar-Kitarović ne bude predsjednica pa me ne čudi da citira Milanovićeve nebuloze”, rekao je Plenković.

Komentiraj