PLENKOVIĆ: “Ako sve bude po planu, u petak ćemo održati prvu sjednicu vlade”

 

Mandatar za sastav 15. Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je, dolazeći na konstituirajuću sjednicu 10. saziva Hrvatskog sabora, najavio da će, bude li sve po planu, prva sjednica nove vlade biti održana u petak.

“Ako sve bude po planu, u petak ćemo održati prvu sjednicu vlade”, izjavio je novinarima prije početka konstituirajuće sjednice sabora.

Na pitanje očekuje li konstruktivnu ili destruktivnu oporbu, koja je najavljivala kritiku i žestoku borbu u saboru, kazao je da je to demokracija i zrcalo onoga što su naši građani htjeli da bude Hrvatski sabor u novom sazivu. Dodao je da će razgovarati sa svima.

Pred Plenkovićem je sutra rasprava o sastavu i programu njegove nove vlade, a novinarima je kazao da to ne bi trebalo izazivati velike prijepore.

“Predstavit ćemo naš program, on je poznat, temelji se i na unutarstranačkom programu ’Odvažno za Hrvatsku’ i izbornom programu HDZ-a ‘Sigurna Hrvatska’, a dodali smo neke detalje iz programa koalicijskih partnera i usuglasili se oko toga”, rekao je Plenković koji se neposredno pred dolazak u sabor sastao u vladi s predstavnicima Kluba nacionalnih manjina.

PLENKOVIĆ: “Vladajuća većina dobro funkcionira, ništa nije visilo na sastanku”

Komentiraj