PLANOVI NOVOG MANDATARA: Tri ključne reforme i projekti s kojima će krenuti Tihomir Orešković

FaH

Novi mandatar Vlade Tihomir Orešković još taji imena koja će činiti njegov tim, jedino što se zna to je da će potpredsjednici Vlade biti Božo Petrov i Tomislav Karamarko. Neslužbeno se doznaje i koje su tri reforme te koja su tri ključna projekta s kojima će se u koštac uhvatiti novi mandatar Orešković. Tri su ključne reforme – reforma javne uprave, reforma zdravstvenog sustava te smanjivanje velikog broja Vladinih agencija. Što se tiče ključnih  projekata, neslužbeno se doznaje kako se radi o nizinskoj pruzi Rijeka-Zagreb, ubrzavanje projekta LNG terminala na Krku te projekt navodnjavanja Slavonije, piše Index.

Orešković planira ojačati gospodarstvo, čime su hrvatski poduzetnici vrlo zadovoljni. Smatraju kako je Orešković odličan izbor za budućeg hrvatskog premijera zbog svog znanja i iskustva koje je stekao u svojoj bogatoj karijeri. Josipa Maslač Petričević vjeruje kako će Orešković znati vratiti Hrvatskoj socijalno blagostanje, a smatra i kako zavidnim iskustvom i znanjem može pomoći da se država dovede na razinu na kojoj će svima biti lakše živjeti.

MOST se sutra uoči prve sjednice 8. saziva Sabora nalazi s mandatarom i budućim premijerom Tihomirom Oreškovićem. Kako doznaje Inex od saborskog zastupnika MOST-a, oni su svi zadovoljni s Oreškovićem kao izborom za novog premijera.

“Zadovoljni smo. On je čovjek koji može donijeti promjene koje se od njega i očekuju. Sutra kad se nađemo s njim razgovarat ćemo o konkretnijim stvarima o svemu”, rekao je član MOST-a te ujedno jedan od saborskih zastupnika.
Konstituirajuća sjednica Hrvatskog sabora započet će sutra u podne. Na njoj bi Hrvatska trebala dobiti novog predsjednika Sabora.

Komentiraj