PLAN RAZVLAŠTENJA Plenković koristi OECD kako bi prevario DP i oduzeo mu upravljačke poluge u državnim tvrtkama

Autor:

Neva Zganec/PIXSELL

Andrej Plenković aktivirao je plan za suštinski najveću prijevaru i razvlaštenje Domovinskog pokreta unutar vladajuće koalicije, a sve kako bi osujetio Domovinski pokret da u resorima gospodarstva i poljoprivrede preuzme brojne istaknute funkcije u državnim tvrtkama povezanim s tim resorima

Premijer Andrej Plenković aktivirao je koncem proteklog tjedna plan za suštinski najveću prijevaru i razvlaštenje Domovinskog pokreta unutar vladajuće koalicije. Svoje stranačke uhljebe na čelu velikog broja državnih tvrtki namjerava preobraziti u tzv. neovisne profesionalce, a sve to kako bi osujetio Domovinski pokret da u resorima gospodarstva i poljoprivrede preuzme brojne istaknute funkcije u državnim tvrtkama povezanim s tim resorima. Čime bi zapravo zadržao postojeće stanje i razinu kontrole vlasti, unatoč tomu što je te izuzetno značajne resore tijekom pregovora o formiranju nove saborske većine nominalno pristao prepustiti Domovinskom pokretu.

Panika u HDZ-u, na stotine uhljeba gubi mjesto”, tako glasi samo jedan od niza naslova objavljenih u hrvatskim medijima prošloga tjedna s kojima se želi proizvesti dojam da će zbog članstva u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) Andrej Plenković iz državne službe udaljiti stotine članova HDZ-a kako bi ostvario uvjete za članstvo u toj ekonomskoj organizaciji.

No iza toga se krije plan koji je Nacional otkrio prije nekoliko tjedana, točnije sredinom svibnja, a iza kojeg stoji namjera Andreja Plenkovića i vodstva HDZ-a da administrativnim manevrom oduzmu Domovinskom pokretu ključne upravljačke poluge u državnim tvrtkama čak i u resorima koji su mu tijekom pregovora o sastavljanju nove vlade dogovorno dodijeljeni u nadležnost. Naime, iako je nova koalicijska vlada HDZ-a i Domovinskog pokreta potvrđena 18. svibnja, do danas još nije dogovorena raspodjela mjesta u ministarstvima pa tako nisu ni izabrani novi državni tajnici i zamjenici ministara….

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.