PLACE2GO Traje šesti po redu Međunarodni sajam turizma

facebook.com

Najveći broj izlagača iz najviše zemalja dosad, poznati blogeri i putnici, fantastične nagradne igre, B2B dan, obilježit će šesti Međunarodni sajam turizma PLACE2GO, od 17. do 19. ožujka u Areni Zagreb.

Na ovogodišnjem sajmu PLACE2GO, ukupno sudjeluje više od 180 izlagača iz 20 zemalja. Prvi put hrvatskoj će se publici predstaviti izlagači iz Tanzanije, Švedske, Makedonije i Albanije, a sudjelovat će i oni iz Rusije, Italije, Indonezije, Tajlanda, Kanade, Tunisa, Turske, Indije, Austrije, Velike Britanije, Belgije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske te, naravno, izlagači iz Republike Hrvatske.

Sajam počinje B2B danom

Prvi dan sajma od 10 do 16 sati isključivo je B2B karaktera i rezerviran je za poslovne susrete uz atraktivne panele na središnjoj pozornici. Je li cjelogodišnji turizam izazov ili mit te je li moguće putovanje kroz vrijeme i kako prezentirati apartman ili kuću za odmor, doznajte od eminentnih stručnjaka.

Doznat ćete kako bez obzira na motiv putovanja, pri odabiru hotela 47 posto gostiju neće odabrati hotel koji nema kvalitetnu, brzu i besplatnu wi-fi mrežu, a za 67 posto gostiju najvažniji je podatak o dostupnosti bežičnog interneta.

Otputujte s poznatim blogerima i putopiscima

Poznati putopisci, svjetski putnici i egzotični nastupi obilježit će vikend rezerviran za građanstvo. Robert Knjaz sa svojom koledžicom s kojom je prošao pola svijeta, višestruko nagrađivana blogerica Andrea Andrassy s pričom o surfanju na Kanarima i Hrvoje Šalković koji će govoriti o neistraženim dijelovima Mjanmara, samo su neka od zvučnih imena koja će se predstaviti ovaj vikend.

O svojim iskustvima pričat će jedna od trenutno najčitanijih hrvatskih blogerica Ella Dvornik, te Goran Jović i Ivan Bengeri koji će otkriti kakav je to putnik današnjice.

Goran Jović će također imati i predavanje o ukrašavanju tijela koje je sveprisutno na našem planetu te koliko su daleko spremne neke kulture/narodi ići da bi naglasili svoju ljepotu, da bi se svidjeli nekome, da bi privukli osobu suprotnog spola ili čak zastrašili neprijatelja.

Pamela Konjevod pričat će o pretvaranju dvotjednog putovanja u dvomjesečno, Putoholičari o road tripu po Južnoj Africi, Namibiji, Bocvani i Zambiji, a blogerica Dora Pandora o doživljajima u Dubaiju.

Saša Pjanić govorit će o putovanju Indokinom, Damir Zurub o tajnama indonežanskog podmorja, Jadri Juravić će usporediti kako je to živjeti na tri različite strane svijeta – na Karibima, u Dubaiju te u Africi, dok će Boris Štromar govoriti o nebu, koje je prema njemu zbog zvijezda jedno od glavnih hrvatskih atrakcija.

Marijan Šimičević prepričat će road trip po jugu Engleske, a s još nekoliko roditelja i njihovim mališana, sudjeluje i na panelu ‘U avanturu s djecom’. Iskustvo u spajanju djece sa svijetom putovanja predstavit će i Dejan Nemčić, profesor geografije koji svojim učenicima Skype tehnologijom pokušava približiti znamenitosti određene destinacije.

Na pozornici će u subotu i nedjelju nastupati skupina Apsardhe s indijskim klasičnim plesom Kathak i bollywoodski ples te plesačice Gendis Putri Kartini i Una Matija Stalcar-Furac koje će prikazati indonežanski ples Tari Gembira.

Posebnu podršku, kao i proteklih godina sajmu PLACE2GO uz poznate sponzore pruža Grad Zagreb. Uz promociju dalekih destinacija domaćim putnicima, cilj sajma je i predstaviti glavni hrvatski grad posjetiteljima iz brojnih zemalja.

Više informacija na www.place2go.org.

Radno vrijeme sajma

Petak 17. ožujka

10 – 16 sati – B2B ulaz samo s akreditacijama i pozivnicama
16 – 19 sati – otvoreno za sve posjetitelje, ulaz besplatan

Subota i nedjelja 18. i 19. ožujka

10 – 19 sati – otvoreno za sve posjetitelje, ulaz besplatan

Komentiraj