Plaćanje digitalnim novčanicima porast će za 60 posto u sljedeće četiri godine

Screenshot YouTube

Novo istraživanje procjenjuje da bi vrijednost transakcija kroz digitalne novčanike trebala premašiti 12 bilijuna američkih dolara u 2026. godini, prenosi ictbusiness.info.

Prihvaćanja metoda plaćanja digitalnim novčanicima u e-trgovinama je bila prekretnica za daljnju uporabu i razvoj u ovom financijskom segmentu. Vodeći dobavljači digitalnog plaćanja će mijenjati načine plaćanja kako bi uključili nova rješenja i kriptovalute.

Predviđa se da će aplikacijska programska sučelja (APIs) koji povezuju financijske institucije s lokalnim trgovcima biti ključna za međunarodni rast upotrebe digitalnih novčanika za ‘velike igrače’ u internetskoj trgovini.

Potencijal za dodatni rast postoji, što sugeriraju brojne analize i prognoze za naredno razdoblje.

Juniper Research je identificirao pet vodećih pružatelja usluga na globalnom tržištu – PayPal, Alipay, WeChat Pay, Apple Pay i Google Pay. Očita dominacija američkih i kineskih pružatelja usluga.

“Tržište digitalnih novčanika je jako zasićeno, što znači da je pronalaženje izvora diferencijacije kritično važno. PayPal smo rangirali kao etabliranog lidera jer je uspješno razvio ekspanzivnu, diferenciranu ponudu, iskorištavajući jaku uključenost od strane trgovaca brzim širenjem na plaćanja ‘kupi-sada-plati-kasnije’ i QR kodom, kao i potpisivanjem partnerstava s ključnim trgovcima kako bi proširili inovativna rješenja”, ističe se u Juniperovom istraživanju.

Komentiraj