FOTO: facebook.com

Ovoga ljeta, lokalitet Trešnjevačkoga placa – “žile kucavice” i “srca” Trešnjevačkoga kvarta – zaživio je na sasvim poseban način.

Sve do nedjelje (08. srpnja) Trešnjevački plac pretvorio se u mjesto na kojemu se odvija jedinstvena priča, posjetitelje očekuje posebna atmosfera, maštovito uređeni prostori za boravak i druženje, s odličnom gastro ponudom, glazbom i koncertima i opuštenom ljetnom zabavom.

“Godinama razvijamo ovaj projekt i nestrpljivo smo čekali trenutak kada će Plac Mljac ugledati svijetlo dana. Vrijeme je da se Trešnjevačkom placu vrati duša. Trešnjevačku tržnicu želimo transformirati u gozbu za sva osjetila, noćni plac ispunjen bojama i mirisima ljeta”, poručuju iz G.A.D. PRODUKCIJE, kreativne agencije koja je osmislila ovaj novi kulturno-turistički projekt, a koja već stoji iza uspješnih manifestacija kao što su ‘Dvorišta’ na Gornjem gradu u Zagrebu ili ‘Kantuna’ na otoku Rabu.

Trešnjevački plac zauzima važno mjesto u sjećanju brojnih Trešnjevčana. Već 88 godina redovito hrani brojne Zagrepčane najboljim i najsvježijim namirnicama. Preko dana Trešnjevački plac je živa i šarena tržnica, jedna od najljepših u Zagrebu. U večernjim satima, međutim, ovaj atraktivni prostor ostaje prazan.

Bogati glazbeni programi donijet će niz prvorazrednih izvođača od starih zagrebačkih šansona do izvrsnih mladih urbanih izvođača. Želja je da se kroz ambijent, uređenje, pa i dio standardne ponude na štandovima zadrži i dio izvornoga šarma placa. Ulaz svih pet dana manifestacije je slobodan.

Ideju o novom projektu objeručke su prihvatile Tržnice Zagreb, a prepoznala ga je i podržala i Turistička zajednica grada Zagreba.

Komentiraj