Pjevačicu Ljupku Dimitrovsku u djetinjstvu je znatiželja odvela u glumu

Ljupka Dimitrovska-Kalogjera bila je popularna pjevačica zabavne glazbe i šlagera na prostorima bivše Jugoslavije, prvenstveno tijekom 1970-ih i ranih 1980-ih godina. Rođena je u Skoplju 25. srpnja 1946. , a umrla je u Zagrebu prije pet godina. O skopskim danima pričala je u jednom davnom intervjuu prije 45 godina:

“Rođena sam Skopljanka i imam i mlađu sestru. Moj tata je u Radio-televiziji Skoplje pomoćni generalni, a mama je bila službenica i sad je u penziji. Sestra je apsolvent na pravnom, a ja sam odavno već apsolvent na književnosti.
Stanovali smo baš prekoputa Radio Skoplja, i uvijek sam bila znatiželjna gdje idu grupice dječaka i djevojčica koji dođu na portu, pa se prijave, pa idu nekamo. Jednom sam se zavukla među njih da vidim šta se to dešava i utvrdila da su to članovi dječje radio-drame. Bila sam tiha da me skoro nisu ni primijetili u studiju.
Da, i zapanjila sam se onim što sam vidjela i strahovita me je želja uhvatila da ja to isto radim. A ljudi su možda pomislili ‘hajde da maloj to napravimo kad je s time toliko preokupirana’, tako da je to potpuno slučajno ispalo. Tako sam postala član dječje radio-drame. Da, glumila sam do svoje osamnaeste godine, do mature…”

 

Komentiraj