Pjevač njemačke grupe In Extremo zapjevao na hrvatskom

Hrvatska folk metal grupa Manntra ugostila je na svom novom albumu „Oyka!“, koji će se pojaviti u prodaji u petak 13. rujna, pjevača popularne njemačke grupe In Extremo Michaela Rheina u pjesmi „Murter“.  

Pjesma „Murter“  snimljena je na na njemačkom i hrvatskom jeziku. Zanimljivo je da je Michael Rhein  napisao kompletan tekst za pjesmu o čemu pjevač grupe Manntra Marko Matijević Sekul kaže: “Murter je Michaelova ljubavna poruka Hrvatskoj i njegovom Murteru gdje provodi pola godine i gdje stalno bježi nakon turneja. Bitno je naglasiti da je on napisao riječi, te da je inzistirao da hrvatska verzija bude što doslovniji prijevod što smo i učinili. Mi smo bili zaduženi za muziku i neke vokalne ideje, a on je jednostavno prenio ono što misli o Hrvatskoj na tekst na njemačkom jeziku, a mi smo to preveli na hrvatski. Pjesma je jako dobro prošla u Njemačkoj što zbog njega, a što zbog toga što su Nijemci dosta povezani s nama”. – rekao je.

Intervju sa pjevačem grupe Manntra Markom Matijeviće Sekulom pročitajte u Nacionalu koji izlazi u utorak 17. rujna 2019.

 

Komentiraj