Pjesme legendarnog Queena u neobičnom aranžmanu Zagrebačke filharmonije u petak u Laubi

Zagrebačka filharmonija, nakon Beatlesa, svoj Off ciklus nastavlja s programom posvećenim legendarnim britanskim rockerima – grupi Queen.

U petak, 22. siječnja, iznimno u Laubi s početkom u 19:30 sati Zagrebačka filharmonija priprema simfonijsku posvetu Queenu – karizmatičnim vladarima pozornice.

Kao i mnoge druge glazbene posvete i koncert u Off ciklusu donijet će i Somebody to Love i Bohemian Rhapsody i mnoge druge uspješnice legendarnih britanskih rockera, ali će ipak po nečemu biti sasvim poseban. Znamenite vokalne dionice Freddiea Mercuryja i ostatka Queenovaca neće pjevati vokali, već će ih izvoditi – tromboni.

Novi, nesvakidašnji i u potpunosti originalni aranžmani djelo su dugogodišnjeg člana Zagrebačke filharmonije, njena trombonista i skladatelja Marina Rabadana. Vokalne dionice preuzet će članovi Kvarteta trombona Zagrebačke filharmonije – Mario Šincek, Ivan Mučić, Marin Rabadan i Goran Glavaš, a u pratećem bandu pridružit će im se Matija Moslavac na gitari, Boris Novak na bas gitari, Berislav Arlavi na klavijaturama i klaviru te Renato Palatinuš na bubnjevima.

Gudači Zagrebačke filharmonije dat će cjelokupnoj izvedbi onaj posebni filharmonijski sjaj, a glazbenim društvom na sceni, ograničenom epidemiološkim mjerama, ravnat će mladi maestro Veton Marevci.

Komentiraj