Pjesma „Say So“ Doje Cat je pjesma godine na BMI R/B Hip-Hop Awards

Hit Doje Cat ‘Say So’ proglašen je pjesmom godine na dodjeli nagrada BMI R&B/Hip-Hop 2021.. Riječ je o nagradama koje dodjeljuje američka organizacija BMI Broadcast Music Inc. koja prati postignuća glazbenih izvođača, producenata i glazbenih izdavača u spomenutim žanrovima. Ove su godine uručene virtualno  putem interneta.

Catherine Brewton, potpredsjednica Creative tima vezana uz organizaciju dodjele nagrada, rekla je tim povodom: “Iz godine u godinu naši tekstopisci podižu ljestvicu svojom kreativnošću bez premca, postavljajući nove standarde za R & B/Hip-Hop žanrove. Danas slavimo fenomenalne tekstopisce, producente i izvođače čiji talent i umjetnost nastavljaju podizati kulturu i tjerati žanrove naprijed. BMI je čast predstaviti ovu iznimnu skupinu glazbenih stvaratelja i pozdraviti njihova izvanredna postignuća.”

Nagradu za pjesmu godine osvojila je Doja Cat i njezina suradnica Lydia Asrat za pjesmu ‘Say So’. BMI je istaknuo njezinu pjesmu koja je zauzela peto mjesto na Billboard Hot 100 i inspirirala “viralni plesni izazov na TikTok-u u kojem su se slavne osobe i obožavatelji pridružili zabavi i potaknuli uspjeh ploče.”

Roddy Ricch proglašen je kantautorom godine zahvaljujući čak pet od 35 najizvođenijih pjesama godine, uključujući ‘Rockstar’, njegovu suradnju s DaBabyjem i The Woo, kao i njegovu suradnju s 50 Centom i Pop Smokeom.

Nagradu za producenta godine osvojio je Metro Boomin, pobijedivši četvrti put nakon što je 2015., 2016. i 2017. osvojio već tu nagradu.  Nagradu za izdavača godine odnijela je izdavačka kuće Kobalt jer predstavljaju 19 od 35 pjesama s najviše izvođenja, uključujući pjesmu ‘Say So’ i pjesme Megan Thee Stallion ‘Hot Girl Summer’ i ‘Savage’.

 

Komentiraj