Danas je u pivnici Pivana organizirano druženje s medijima na kojemu je najavljen početak radova na novoj mikropivovari.

Građevinski radovi će početi do kraja ovog mjeseca, a otvorenje mikropivovare na vanjskim prostorima Pivane očekuje se na jesen. Mikropivovara je nastavak projekta Pivana koja je otvorena prije nešto više od dvije godine, a u kojoj će se proizvoditi različiti stilovi nepasteriziranog i nefiltriranog piva u manjim količinama.

O skorom otvorenju mikropivovare govorili su jedan od najboljih domaćih majstora pivara i glavni majstor pivar u mikropivovari, Mirko Banić Ištuk, pivski znalac i radijski urednik Milan Peh te voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare, Tina Puhalo Grladinović. Kako je istaknuto, otvaranjem mikropivovare želi se podići kategorija cjelokupne pivarske industrije kao važne gospodarske grane koja pokazuje uzlazne trendove te pruža siguran temelj za daljnji rast pivarstva i popratnih gospodarskih grana.

U sklopu mikropivovare bit će postavljena najsuvremenija oprema za proizvodnju piva kojom će se osigurati vrhunska ponuda namijenjena i najzahtjevnijim pivoljupcima. Kakvo će se pivo proizvoditi objasnio je cijenjeni Mirko Banić Ištuk, koji će biti glavni majstor pivar u mikropivovari.

“Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji, proizvodit ćemo svježa, nepasterizirana i nefiltrirana piva od sastojaka iz cijelog svijeta. Naravno, u malim količinama, što nam omogućuje fleksibilnost u proizvodnji. Za početak, tri pivska stila koja ćemo razvijati osluškivat će želje i potrebe naših potrošača. Ne isključujemo i poneke sezonske specijale za ona najzahtjevnija nepca”, otkrio je Mirko Banić Ištuk.

Prednost mikropivovara je da kao takve mogu brzo reagirati na potrebe potrošača i svojom fleksibilnošću podižu kategoriju cjelokupne industrije nudeći raznolike proizvode.

Tako će biti i u novoj mikropivovari s proizvodnim pogonom koji kapacitetom odgovara kapacitetima sličnih malih pivovara na tržištu, konkretno s proizvodnim kapacitetom od 5 000 hl godišnje.

Proizvodnja će se kontrolirati u svim fazama proizvodnje, što će dodatno jamčiti sigurnost i kvalitetu proizvoda.

Komentiraj