Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius u subotu je primljen u bolnicu zbog ozljeda na zapešćima. Pistorius služi šestogodišnju kaznu zatvora zbog ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp.

Iako su svjetski mediji odmah izvjestili kako se radi o pokušaju samoubojstva, glasnogovornik zavora u kojem se nalazi, opovrgnuo je te navode. Pistorius, naime, tvrdi da je ‘pao iz kreveta’. Ipak, glasnogovornik Singabakho Nxumalo nije dao nikakve detaljnije informacije o tome kako je do njih došlo. Kazao je samo da se Pistorius nalazi u bolnici, sa lakšim ozljedama na zglobovima. Istog se dana vratio u zatvor.

Otvorena je istraga. Pistoriusov brat nje na Twitteru poručio kako su navodi o pokušaju samoubojstva ‘potpuno neistiniti i senzacionalistički’. “Poskliznuoi se u ćeliji i ozlijedio se, ništa ozbiljno”, napisao je dodajući da je Pistorius, s obzirom na okolnosti, jako dobro.

Južnoafrički sud povećao mu je zatvorsku kaznu s pet na šest godina zbog ubojstva Steenkamp 2013. godine. Tužitelji su tražili 15 godina.

Komentiraj