FaH

PISMO NA DRAŽBI: Princ Charles se pribojavao razvoda

 Britanski princ Charles se pribojavao mogućeg razvoda godinu dana prije braka s Dianom, proizlazi iz njegova pisma iz 1980. koje se našlo na dražbi u Sjedinjenim Državama.

“Iskreno se nadam da ste se oporavili od tako bolnog događaja kao što su brak i rastava u tako kratkom vremenu”, napisao je Janet Jenkins, recepcionerki u britanskom konzulatu u Montrealu s kojom se upoznao 1975.

“Na sreću ste na vrijeme shvatili da ste pogriješili pa niste zasnovali obitelj”, dodao je.

“Zasnovati obitelj i načiniti takvu pogrješku doista je nešto što me iskreno zabrinjava”, napisao je princ Charles u povjerenju.

Rukopis na papiru s logotipom Windsorskog dvorca na sedam stranica ponudila je na dražbi za 3900 dolara kolekcionarka iz Los Angelesa Alicia Carroll, stručnjakinja za memorabilije povezane s britanskom monarhijom.

Pismo je dio paketa sa šest pisama koje je princ od Walesa napisao Janet Jenkins, rekla je kolekcionarka za AFP rekavši da ih je kupila izravno od potonje.

Alicia Carroll ih je 2009. htjela prodati na eBayju za 30.000 dolara i pronašla je kupca, rekla je. No prodaja je na kraju otkazana jer je kreditna kartica kupca bila odbijena.

Princ Charles se oženio Dianom u srpnju 1981. Razveli su se 1996., godinu dana prije kobne automobilske nesreće u Parizu u kojoj je Diana izgubila život.

Komentiraj