PIŠE TUŽBU Tomašević će se zbog odluke HERA-e žaliti Upravnom sudu, traži poništenje natječaja

Autor:

Tomislav Tomašević

Slavko Midzor/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u utorak da se, vezano za odluku HERA-e kojom je posao javne opskrbe plinom u Zagrebu dobilo Međimurje Plin, a izgubila tvrtka Gradska plinara Zagreb-Opskrba (GPZO), priprema upravna tužba, o čemu će uskoro obavijestiti javnost.

“Priprema se upravna tužba protiv natječaja HERA-e, koja će ići prema Upravnom sudu i detalje oko te tužbe ćemo obavijestiti javnost vrlo skoro”, rekao je Tomašević na otvaranju novoizgrađenog dječjeg vrtića Ivanja Reka.

‘GPZO se priprema za tržišnu utakmicu’

U njoj će, kaže, iznijeti argumente zašto smatraju da taj natječaj treba poništiti.

S druge strane, istaknuo je, GPZO radi sve pripreme da može ići u tržišnu utakmicu s Međimurje Plinom. Tu su, ističe Tomašević, ključni razgovori s dobavljačima, jer je ključna cijena plina koju će dobiti od dobavljača, s obzirom na to da je Gradska plinara razdijeljena u obliku preprodaje plina, nema svoj plin, nego ga kupuje na tržištu da bi ga onda prodali građanima i ostalim korisnicima.

HERA je iznijela neka pravila vezana za prebacivanje koje se moraju poštivati, ali o tome će, najavio je gradonačelnik, govoriti više kad budu govorili o tužbi.

DOZNAJEMO Gradska plinara Zagreb – Opskrba ipak ostaje bez ključnog posla, Zagrepčanima će plin isporučivati drugi

‘Izazov i za GPZO i za Međimurje Plin’

HERA je ovom odlukom napravila jedan izazov zapravo i za Međimurje Plin i za GPZO jer Međimurje Plin ne zna koju količinu plina da kupi, jer ne zna koliko će kupaca ostati na GPZO-u, a s druge strane ne zna to ni GPZO“, rekao je Tomašević.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec, najavila je da će sutra Grad objaviti rezultate upisa u dječje vrtiće, a očekuju da će situacija biti bolja nego lani s o obzirom da su uz ovaj danas još prije otvoreni vrtići u Kašini, Sesvetama, Odranskom Obrežu i Sesvetskoj Selnici.

Gradonačelnik Tomašević i zamjenici Dolenec i Luka Korlaet otvorili su danas novi područni objekt Dječjeg vrtića Zrno u kojem će od nove pedagoške godine boraviti stotinjak djece u pet odgojnih skupina o kojima će skrbiti 15 novozaposlenih djelatnika. Vrijednost radova i opremanja vrtića je oko 4,4 milijuna eura, a cjelokupan iznos je financiran iz gradskog proračuna.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.