Ping-pong priopćenjima: Ured predsjednika: “Ministar obrane svoj posao svodi na nosača vijenaca”

Nastavlja se sukob na relaciji Ureda predsjednika i Ministarstva obrane.

Ranije u nedjelju Ministarstvo obrane reagiralo je na priopćenje iz Ureda predsjednika Republike, navevši da Ured predsjednika RH manipulira javnošću s internom radnom verzijom programa obilježavanja blagdana Svih svetih, koji nije bio usuglašen niti služben. Sada je stiglo novo priopćenje iz Ureda predsjednika, naslovljeno – “Da li je program polaganja vijenaca ministar obrane pripremao za Božić? U slučaju da bude potrebe”.

U nastavku ga prenosimo u cijelosti:

“Eto, nakon što je suočen sa činjenicama – dokumentima koje nije imao hrabrosti objaviti, a niti poslati Uredu predsjednika Republike Hrvatske – ministar obrane odvažno degradira sam sebe. Svoj posao svodi na „organizaciju počasnih vodova, nosača vijenaca i svirača mirozova“. Što, očito, i nije daleko od istine.

A zapovijed načelnika Glavnog stožera OSRH krajnje neprimjereno pokušava proglasiti „radnom i internom“. Što jest definitivno miljama daleko od istine, jer je načelnik GS jedini u ovoj priči pošteno odradio svoj posao. Po pravilima službe. Nakon svega, ostaje nam jedino zapitati: da li je program svečanog polaganja vijenaca ministar pripremao za Božić i Novu godinu? U slučaju da bude potrebno, kako kaže.”

Stigao odgovor MORH-a: “Ured predsjednika manipulira javnošću”

Komentiraj