PIK Vrbovec je investicijom u novu tehnologiju svoje poslovanje proširio na još jednu, na tržištu sve traženiju kategoriju gotovih i polugotovih proizvoda.

Prema istraživanjima vodeće agencije za istraživanje i analizu tržišta i proizvoda Mintel, u svijetu se u kategoriji polugotovih jela proizvede oko četiri tisuće novih proizvoda godišnje. Nastavno na navedeno, a prepoznajući potencijal ove kategorije koja bilježi kontinuirani rast, PIK Vrbovec odlučio je prvi u Republici Hrvatskoj implementirati najnovija tehnološka dostignuća u ovom segmentu.

“Zahvaljujući ovoj novoj tehnologiji, kao i znanjima naših kolega, njihovoj inovativnosti i stručnosti te intenzivnoj suradnji odjela Razvoja, Marketinga, Proizvodnje i Kontrole kvalitete, PIK Vrbovec će u domove potrošača donijeti visoko kvalitetne, domaće proizvode, bogatog okusa i mirisa. Zanimljivo je naglasiti i da se prema istraživanjima o životnim navikama sve više smanjuje vrijeme koje se troši na pripremu hrane te potrošači traže upravo hranu koju je moguće brzo i lako pripremiti. Čak 20 posto potrošača na pripremu večere troši do 15 minuta, dok 39 posto potrošača priprema ručak u manje od 15 minuta. PIK Vrbovec novom tehnologijom pečenja svojim potrošačima nudi gotov obrok za cijelu obitelj, krati vrijeme potrebno za pripremu obroka te produžuje vrijeme za uživanje i odmor u krugu najmilijih. Ono što je najvažnije, na stol potrošača ponovo donosi visoko kvalitetne i autentične, domaće proizvode”, rekla je Ines Bertinovec, direktorica Razvoja i tehnoloških inovacija.

Istaknimo kako je nova tehnologija omogućila uvođenje novog proizvoda.

“PIK Pečena šunka specifična je zbog svog jedinstvenog izgleda i domaćeg okusa. Stvorena je od najkvalitetnijih komada svinjskog buta i zapečena u završnoj fazi proizvodnje te je odmah spremna za konzumaciju. Radi se o proizvodu čija je proizvodnja omogućena uz korištenje nove tehnologije pečenja, prve takve vrste u Republici Hrvatskoj i regiji u koju je PIK Vrbovec investirao 2.6 milijuna kuna. Ova tehnologija se temelji na brzoprotočnoj pećnici s podesivom temperaturom pečenja, koja omogućuje pečenje proizvoda kao završnu fazu proizvodnog procesa čime se dobiva tipičan i bogat okus. Ne sadrži pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten, ni soju, a ima i smanjen udio soli”, piše u priopćenju tvrtke.

Komentiraj