Pijani prolaznik ispsovao ekipu N1 i Alemku Markotić

Pijani prolaznik ispsovao je ekipu televizije N1 koja se večeras spremala uživo intervjuirati ravnateljicu zagrebačke Klinike za infektivne bolesti dr Fran Mihaljević Alemka Markotić, javila je novinarka uživo u Dnevniku N1. Sama Alemka Markotić dostojanstveno je komentirala neugodnost, rekavši kako takvih “situacija ima u cijelom svijetu”, da ih uzrokuju “ljudi s margina”, te da zbog toga “ne treba odustati od pomoći oboljelima”.

Vjerujem da oko deset posto hospitaliziranih od Covida 19 umre, a oko dvadeset posto testiranih treba hospitalizaciju, izjavila je Markotić u nastavku intervjua. Iznijela je te podatke na temelju iskustva iz bolnice u kojoj radi, u kojoj je umrlo deset posto hospitaliziranih od Covida 19. “Mortalitetom se može manipulirati. Svaki život je važan. Sigurna sam da nitko tko tvrdi da je mortalitet nizak ne bi htio biti među onima koji su umrli. Ne vjerujem da bi bilo dobrovoljaca”, kazala je Markotić.

Ona “još ne bi govorila o eksponencijalnom rastu”, premda je brojka zaraženih danas visoka. “Sljedećih dana ćemo moći reći imamo li eksponencijalni rast”, kazala je.

O prijedlogu da zaraženi sami obavještavaju svoje kontakte, kazala je kako “ni stožer ni stručna skupina nije o tome raspravljala”. “Dok god imamo dovoljno djelatnika i situacija je pod kontrolom, ostat će ovako. Ako se brojevi zaraženih budu mjerili u tisućama, vidjet ćemo, ali nadam se da Hrvatska i Zagreb nisu odlučili postati Bergamo, nego da ćemo i ovu vrlo zahtjevu fazu znati prebroditi”, kazala je Markotić.

Komentiraj