Pijani maloljetnik izazvao prometnu nesreću s teško ozlijeđenim suputnikom

Policija je službeno priopćila o prometnoj nesreći u subotu.

“U subotu, oko 15 sati i 30 minuta u Totovcu, Ulici dr. Vladimira Bakarića, maloljetnik s područja Međimurske županije, vozač neregistriranog osobnog automobila, upravljajući prije stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilima i dok je u krvi imao prisutno 0,98 g/kg alkohola, krećući se iz smjera zapada u smjeru istoka, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama (zavoj) te stanju kolnika (mokar kolnik). Zbog toga je vozilom sišao van kolnika na obradivu poljoprivrednu površinu do šljunčanog puta, gdje je udario u parkiranu poluprikolicu čakovečkih registarskih oznaka, a koja je bila priključena teretnom automobilu. Nakon sudara vozača i maloljetnog putnika s područja Međimurske županije su izvadili pripadnici javne vatrogasne postrojbe.

Vozač i putnik su vozilima hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su kod putnika utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život, dok su kod vozača utvrđene lake tjelesne ozljede.

Prema maloljetnom vozaču će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nadležnom državnom odvjetniku”,objavio je MUP.

Komentiraj