Pijan bježao policiji, izgubio kontrolu nad vozilom i uletio u dnevni boravak kuće

U noći s ponedjeljka na utorak u Požegi se dogodila prometna nesreća u kojoj se vozač automobilom zabio u obiteljsku kuću. Do nesreće je došlo nakon što je 22-godišnji vozač u pijanom stanju bježao policiji.

Mladić je, utvrđeno je kasnije, u krvi imao 1,49 promila alkohola. Tijekom policijske potjere prošao je i kroz crveno svjetlo na semaforu, a zbog prevelike brzine je u Luka putu u Požegi izgubio kontrolu nad autom te proletio kroz živicu pored ceste i udario u obiteljsku kuću u vlasništvu 73-godišnjaka.

Automobil je završio u dnevnoj sobi kuće, a nasreću u njoj u vrijeme nesreće nije nikoga bilo. “Sat vremena prije ovog događaja sjedio sam u dnevnom boravku i gledao televizor. Otišao sam spavati u spavaću sobu koja mi je odmah pokraj dnevnog boravka. Uhvatio sam prvi san. U snu sam čuo nekakav jak udarac. U tom trenutku nisam znao što se zbiva. Kad sam izišao iz spavaće sobe imao sam što vidjeti. Nekakav mladić je automobilom uletio u moj dnevni boravak, došao gotovo do pola njega. I sami možete pretpostaviti koja je to brzina vozila bila kada je izbila prozore, zid i slomila radijatore u dnevnom boravku. Da sam bio u dnevnom boravku i sjedio gdje uvijek sjedim sad s vama ne bi razgovarao. To ne bi preživio”, rekao je za portal Požega.eu vlasnik kuće.

Vozač je iz nesreće izašao neozlijeđen, što je pravo čudo jer se zračni jastuci nisu aktivirali u nesreći, piše portal.

Komentiraj