Sanjin Strukic/PIXSELL

PICULA O MILANOVIĆU ‘Nema povratka na staro’

Zastupnik SDP-a u Europskom parlamentu, Tonino Picula za HRT je komentirao mogućnost kandidature za predsjednika države.

“Pretpostavljam da ću biti na listi za Europski parlament i to je ovog trenutka čemu se najviše posvećujem. Ne bježim od mogućnosti, ako stranka tako odluči, da se kandidiram za neke druge funkcije koje proizlaze iz moje pozicije kao člana SDP-a. Ako ću se kandidirati za neke druge funkcije to bih volio napraviti kao predstavnik SDP-a, ali o tome treba obaviti posebne rasprave u stranci i treba vidjeti kako će cijela stvar sa strankom ići”, izjavio je Picula.

Potvrdio je i kako ostaje u SDP-u, a smatra i kako stranka treba imati svoj kandidata za predsjednika.

“SDP kao stranka koja se bori s cijelim nizom unutarnjih problema i eksternim pritiscima, ne smije propustiti prilike da javno nastupa i plasira svoje političke poruke”, izjavio je Picula.

Esdepeov europarlamentarac komentirao je i mogućnost kandidature bivšeg predsjednika SDP-a, Zorana Milanovića za predsjednika države.

“Prateći medije postoje pretpostavke da bi to napravio kao neovisni kandidat. Što se tiče SDP-a, smatram da je dobar slogan s kojim smo nastupili na ranijim parlamentarnim izborima – Nema povratka na staro”, poručio je Picula.

Komentiraj