Picula i Škulić uvjereni da je prikupljanje potpisa u SDP-u bilo fer

Patrik Macek/PIXSELL

Kandidati za predsjednika SDP-a Tonino Picula i Vesna Škulić u ponedjeljak su izrazili uvjerenost u “fer i pošteno” prikupljanje potpisa potpore za predsjedničku kandidaturu, te su kao i ostali kandidati najavili reorganizaciju stranke budu li izabrani na čelo SDP-a.

Nakon što je saborski zastupnik i predsjednik Šibensko-kninskog SDP-a Ivan Klarin najavio da će zatražiti istragu o stvarnom broju potpisa Davora Bernardića, Picula i Škulić rekli su kako nemaju osnove sumnjati u tvrdnje njihova protukandidata Davora Bernardića da je skupio 10.500 potpisa od ukupno 37.000 članova stranke.

“Bernardić ima jako dobru ekipu uza se i sumnjam da bi oni sebi takvo što dozvolili”, rekla je Škulić novinarima nakon što je predala, kako je rekla, oko 3000 potpisa potpore za svoju kandidaturu.

I Picula je kazao kako vjeruje da je procedura bila fer i poštena te da nema nijedan dokaz protiv Bernardićeva prikupljanja potpisa.

Oboje su najavili zaokret u stranci i povratak SDP-a socijaldemokraciji.

Odgovarajući na pitanje novinara Picula, koji je prikupio 3165 glasova potpore, izjavio je da ne vidi nikakav problem u tome da vodi SDP i paralelno bude europarlamentarac.

“SDP se proteklih devet godina vodio s Iblerovog trga, i izgubio tri od četiri parlamentarnih izbora. SDP je danas gotovo na koljenima i potreban mu je predsjednik koji želi raditi više”, poručio je.

Komentiraj