PHILADEPHIA Napadač ubio policajku, ranio pet osoba

EPA/RALPH LAUER

U pucnjavi koja je počela napadom na policajku u američkoj Philadelphiji u subotu su smrtno stradale dvije osobe, među kojima i napadač, a pet ljudi je ranjeno, izvijestila je u subotu policija.

Napad se dogodio u godini obilježenoj brojnim teškim napadima na policajce, u napetom ozračju između snaga reda i crnačke manjine.

Motiv napada zasad je nepoznat, a policija nije precizirala je li riječ o crnome napadaču. Mediji pišu da je napadač za sobom ostavio pismo u kojemu izražava mržnju protiv policije.

“Ne znam kakva je njegova idologija i način razmišljanja. Riječ je o mržnji prema policijskim dužnosnicima”, rekao je šef policije Richard Ross, dodavši da su mjere sigurnosti u gradu pojačane.

Napadač, čiji identitet nije objavljen, iz čista je mira ispalio 15 metaka na automobil u kojemu je sjedila policajka. Ona je u teškom stanju prebačena u bolnicu, a život joj je spasila pancirka. Policija se dala u potjeru za napadačen koji je pohod nastavio pucavši na goste jednoga bara gdje je u nogu ranio još jednog policajca, a potom i žensku osobu koja se ondje zatekla. Pobjegavši iz bara nastavio je pucati, pri čemu je ubijena prolaznica, a teško ozlijeđen vozač jednog automobila koji je u kritičnom stanju.

Policija ga je na kraju stjerala u slijepu ulicu i ondje ga ubila, a pritom je ranjen još jedan policajac iz potjere.

U srpnju je u Dallasu ubijeno pet policajaca, a deset dana ranije u Baton Rougeu u Louisiani trojica.

Komentiraj