Pharrell Williams pokrenuo poduzetničku inicijativu „Black Ambition“

Poznati afroamerički glazbenik Pharrell Williams odlučio je nešto poduzeti potaknut velikim nejednakostima afroameričke i latino zajednice u SAD-u te u suradnji sa HBCU (Historically black colleges and universities) osnovao neprofitnu inicijativu Black Ambition. Cilj Black Ambitiona je omogućiti veću šansu za uspjehom svim afromaeričkim i latino poduzetnicima koji pokreću vlastiti posao vezan uz tehnologiju, dizajn, zdravstvenu zaštitu i plasman potrošačkih proizvoda i usluga.

Kao dio predstavljanja, Williams je najavio dva nagradna natječaja – Nagradu Black Ambition HBCU i Nagradu Black Ambition – koji kulminiraju jednim velikim nacionalnim događajem. “Nedavni događaji i tragedije ilustrirali su kontinuirane ali i postojeće čvrste podjele u američkom društvu i dok je poduzetništvo već dugo princip američkog sna, marginalizirani ljudi suočili su se s dugogodišnjim preprekama za uspjeh. S Black Ambitionom cilj je pomoći ojačati taj put nadarenih poduzetnika i zatvoriti propuste u bogatstvu koje proizlazi iz ograničenog pristupa kapitalu i resursima.”, izjavio je Williams za Business Wire.

Nagrada Black Ambition HBCU, u partnerstvu s povijesno crnim koledžima i sveučilištima (HBCU), ponudit će nagrade i mentorstvo sadašnjim i bivšim studentima na HBCU dok razvijaju početne ideje ili ideje u ranoj fazi i pokreću tvrtke u gore spomenutim kategorijama. Dobitnik glavne nagrade osvojit će 250.000 dolara, a najmanje devet dodatnih timova dobit će manje nagrade.

Komentiraj