Nel Pavletic/PIXSELL

PGS pristupio Amsterdamskoj koaliciji

Predsjednici GLAS-a Anka Mrak Taritaš, IDS-a Boris MIletić, HSS-a Krešo Beljak i PGS-a Darijo Vasilić u četvrtak su u Rijeci potpisali sporazum o pristupanju PGS-a u Amsterdamsku koaliciju.

Darijo Vasilić izrazio je zadovoljstvo ulaskom u koaliciju te naveo kako je PGS-u i drugima zajednička borba za regionalne vrijednosti, otvoreno, moderno, građansko društvo i uljuđenu Hrvatsku, a protiv rastuće radikalne desnice i sve jačeg populizma u politici.

Boris Miletić je rekao da rezultati ispitivanja javnosti pokazuju da je Amsterdamska koalicija postala najjača oporbena snaga u Hrvatskoj.

“Želimo otvorenu i naprednu Hrvatsku, u kojoj se ljudi ne boje i ne odlaze iz nje, gdje se rad i poduzetništvo potiču, a ne blokiraju”, rekao je. Također, ocijenio je da je PGS sinonim za dosljednost te da zastupa vrijednosti koje su potpunosti sukladne sa onima Amsterdamske koalicije.

Mrak-Taritaš: Treba se suprotstaviti radikalizmu i populizmu bez sadržaja

Anka Mrak Taritaš je najavila da će do kraja siječnja koaliciji formalno pristupiti i HSU.

Amsterdamska koalicija ima čvrsto stajalište o tome da se treba suprotstaviti radikalizmu i populizmu bez sadržaja i ideje, zalaže se za novu Europu i Hrvatsku u njoj, istaknula je.

Zastupamo liberalnu demokraciju, pravo čovjeka na izbor, rad i život u uređenoj zemlji, rekla je Mrak Taritaš  te ocijenila da će Amsterdamska koalicija biti pozitivno iznenađenje predstojećih izbora za Europski parlament.

Na pitanje kakav će biti sastav izborne liste za Europski parlament, odgovorila je da će svi kandidati na njoj biti sposobni zastupati interese Hrvatske. Najavila je da će se imena na listi objaviti nakon što u koaliciju uđe HSU. “Prvo mjesto pripada IDS-u, drugo GLAS-u, treće HSS-u i četvrto HSU. Ja ću biti na 12. mjestu, a Krešo Beljak na 11.”, rekla je.

Beljak: Raste podrška Amsterdamskoj koaliciji   

Spominjući rezultate ispitivanja javnosti prema kojima raste podrška toj koaliciji, Krešo Beljak je rekao da “nije bez razloga Plenković napao jučer Mrak Taritaš i druge”. “Vjerojatno je i on imao ove informacije”, kaže Beljak.

Beljak je ocijenio da će ti rezultati biti još bolji, kad u koaliciju uđe HSU. “Nastavkom tog trenda postat ćemo prva koalicija po snazi u državi”, rekao je.

“Mi nudimo put u budućnost. Želimo stvoriti uvjete za život u Hrvatskoj, kakve traže stotine tisuća onih koji odlaze u inozemstvo”, istaknuo je predsjednik HSS-a.

Komentiraj