NACIONAL OTKRIVA DETALJE nevjerojatnog pravosudnog skandala u kojem je sudac Mislav Kolakušić optužio televiziju Z1 za ‘medijski reket’ zato što je vlasništvo nad tom televizijom preuzela tvrtka Pevec koja je u sporu sa Željkom Žužićem, u čijim je stečajnim postupcima Kolakušić donosio sporne odluke

Mislav Kolakušić, poznati sudac Trgovačkog suda u Zagrebu i kandidat za suca Ustavnog suda, našao se u središtu jednog od dosad najvećih pravosudnih skandala u hrvatskoj povijesti, u kojem država zapravo godinama neizravno štiti Željka Žužića, velikogoričkog tajkuna koji je nizom malverzacija izvlačio novac i imovinu iz vlastitih tvrtki koje bi potom odvodio u stečaj kako ne bi morao plaćati obveze prema državi i ostalim vjerovnicima.

Kompletan članak pročitajte u novom broju Nacionala.

Komentiraj

PREKOSaša Zinaja, Pixsell, Nacional
Podijeli objavu
Prethodni članakLAŽIRANE BILANCE ‘TEŠKE’ 2 MILIJARDE Todorić na blogu potvrdio otkriće Nacionala
Sljedeći članakLP: Real konačno slavio u Dortmundu, Kaneov hat trick, blijedi Monaco
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.