Tomislav Miletic/PIXSELL

Pevec d.d. ostvario osamnaest posto veće prihode od prodaje

U 2016. godini društvu Pevec d.d. prihodi od prodaje trgovačke robe iznosili su gotovo milijardu i 313 milijuna kuna što je rast od 18 posto u odnosu na godinu ranije.

Neto dobit manja je 19 posto u odnosu na godinu ranije i iznosi oko 19.5 milijuna kuna. Najveći utjecaj na rezultate imao je preneseni gubitak iz prethodnog razdoblja u iznosu od gotovo 93.4 milijuna kuna i odnosi se na rezervacije troškova po započetim sudskim sporovima.

“Uprava je odgovorna pripremiti financijske izvještaje koji daju istinit i utemeljen prikaz financijskog položaja i financijskog rezultata kompanije u skladu s važećim računovodstvenim standardima. S ciljem pravovremenog, nedvosmislenog i jednakog izvještavanja, Pevec d.d. će odsad u interesu svih dioničara i dionika financijske izvještaje prikazivati uz dosljednju primjenu računovodstvenih politika. Odgovornost je Uprave poduzimati sve raspoložive mjere u cilju očuvanja imovine kompanije te u sprječavanju i otkrivanju prijevara i ostalih nezakonitosti i nepravilnosti. Kompanija se trenutačno nalazi na prekretnici usmjerenoj dugoročnom, održivom, stabilnom i kontinuiranom rastu. No, kako se unatrag četiri i pol godine, otkako je Pevec izašao iz stečaja, nisu vjerodostojno prikazale potencijalne ekonomske štete, a kompanija je opterećena sporovima čija vrijednost premašuje 100 milijuna kuna, sada moramo donositi odluke i procjene koje su razumne i razborite. Pripremamo konsolidirana financijska izvješća koja će realno i objektivno prikazati stanje kompanije u cjelini”, rekao je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevec d.d.

Više o privremenim nerevidiranim i nekonsolidiranim rezultatima poslovanja Pevec d.d. za 2016. godinu pročitajte ovdje.

Komentiraj