Petsto vojnih i sigurnosnih dužnosnika otvorenim pismom podržalo Bidena, neki radili i za Trumpa

Gotovo petsto vojnih dužnosnika i stručnjaka za nacionalnu sigurnost, uključujući neke koje su radili za američkog predsjednika Donalda Trumpa, otvorenim su pismom dali podršku demokratskom kandidatu Joeu Bidenu.

U pismu objavljenom u četvrtak piše da je trenutni predsjednik pokazao da nije “dorastao ogromnim odgovornostima svoje funkcije”.

Dužnosnici pišu i da Biden ima “iskustvo i mudrost potrebnu za vođenje Amerike kroz bolno razdoblje”.

“Mi smo bivši javni dužnosnici koji su posvetili svoje karijere, a u mnogim slučajevima i riskirali svoje živote, za Sjedinjene Države. Mi smo generali, admirali, veleposlanici i čelnici civilnih agencija nacionalne sigurnosti”, stoji u njihovom pismu.

“MI smo republikanci, demokrati i neovisni. Volimo svoju zemlju. Nažalost i strahujemo za nju”.

Među potpisnicima pisma je jedan od bivših Trumpovih vojnih savjetnika, umirovljeni general Paul Selva, koji je radio za aktualnog predsjednika do srpnja 2019. godine.

Ovo pismo objavljeno je mjesec dana nakon kontroverznog članka u američkom magazinu Atlantic u kojem se tvrdi da je Trump Amerikance koji su poginuli u sukobima nazvao “luzerima”.

U srijedu je kao razlog svoje podrške Bidenu taj članak navela i Cindy McCain, udovica bivšeg republikanskog senatora i kandidata za predsjednika Johna McCaina.

Demokratskog kandidata Bidena uoči izbora 3. studenoga podržao je niz republikanaca, poput Colina Powella, bivšeg državnog tajnika u mandatu Georga Busha mlađeg, te bivšeg guvernera savezne države Ohio Johna Kasicha i bivšeg Trumpova direktora komunikacija Anthonyja Scaramuccija.

Komentiraj