Petrović: Želja nam je dovesti nekoga tko bi značajnije participirao u broju golova

S pripremama za novu sezonu startali su i u Gradskom vrtu. Nakon uvodnog okupljanja u Osijeku plan je već sutra otputovati na šest dana u mađarski Felcsut, nedaleko od Budimpešte, gdje će se odigrati i dva kontrolna susreta. Prvo će, u srijedu, suparnik biti novi prvoligaš Budafoki dok će se u subotu odmjeriti snage s Puskas Akademijom.

U odnosu na prošlu sezonu kadar je ostao uglavnom isti obzirom da su nakon posudbi otkupljeni Igor Silva i Merveil Ndockyt. Izuzetak je odlazak Tomislava Šorše kojemu je istekao ugovor. 32-godišnji desni bočni klub napušta nakon više od petnaest godina u kojim je upisao 247 utakmica pri tome zabilježivši 13 golova i 27 asistencija. U međuvremenu dva puta je napuštao Gradski vrt te je po sezonu proveo u Karlovcu i rumunjskom CFR Cluju.

“Ambicije ostaju visoke i ljestvica se u tom smislu stalno podiže. Ne smijemo previše razmišljati o onome što je iza nas, nego se odmah koncentrirati na ono što dolazi. Mislim da je ozračje u svlačionici ostalo pozitivno, vidim i taj žar kod igrača i vjerujem da su svi željni novog dokazivanja.”, izjavio je trener Ivica Kulešević.

Sportski direktor Alen Petrović je dodao: “Prijelazni rok traje čak do 19. listopada, a mi ćemo ovih dana imati sastanak s vlasnikom te predsjednikom Kluba i definirati sve što je potrebno oko proračuna, strategije, pa i mogućih transfera. Već sam izjavio za medije kako nam je prvenstvena želja dovesti nekoga tko bi značajnije participirao u broju golova jer smo dosad previše ovisili o Marićevom učinku, uz još par pojedinaca koji su ga uspjeli barem donekle pratiti.”

U prvom kolu nove sezone Bijelo-plavi će 14., 15. ili 16. kolovoza u Gradskom vrtu dočekati Slaven Belupo. Europsko iskušenje je pak na rasporedu 17. rujna kada se igra drugo pretkolo Europske lige, a ždrijeb za isto bit će održan 31. kolovoza.

Komentiraj