PETROVIĆ NAKON PRVE POBJEDE “Nije mi problem reći da smo igrali loše”

EPA/ROBERT GHEMENT

Hrvatska košarkaška reprezentacija Eurobasket je u petak otvorila pobjedom nad Mađarskom, ali izabranici izbornika Aleksandra Petrovića za pobjedu su se namučili. Tek su u posljednjoj četvrtini slomili čvrsti otpor Mađara i došli do prvih bodova.

“Probleme koje smo imali na pripremama postali su i problemi na današnjoj utakmici. Osjetila se tenzija i odmah na startu su nam uzeli deset lopti. Nikako nismo uspjeli doći do tog samopouzdanja i nismo mogli trčati”, rekao je Petrović nakon utakmice novinarima.

Dodao je kako nema problema reći kako su njegovi košarkaši igrali loše. “Ali, pobjeda je tu i idemo dalje. Žao mi je što smo morali u prvoj utakmici zatvarati zadnju četvrtinu s dvije četvorke. U tom trenutku više nije bilo izbora i morali smo skinuti te tenzije”, objasnio je.

Petrović kaže da su danas protiv Mađara najbolji bili vanjski igrači. “Onog trenutka kada smo krenuli braniti pick s dvije četvorke, onda je to puno bolje izgledalo. Moramo početi skakati i to kvalitetnije braniti. Sreća je da se Bender timski dobro uklopio u ovu petorku koja je završila utakmicu”, zaključio je Aleksandar Petrović.

Komentiraj